Welke issues zijn geschikt voor opstellingen? 

Allerlei issues en vragen kunnen met opstellingen beantwoord en geheeld worden. Zie ook bij ‘Over mij’ op de site, waar ik feeling en ervaring mee heb.

Ik vind het 1 van de meest doeltreffende en zachte methodes om mee te werken die echt de waarheid laat zien van wat er opgeslagen zit in je cellen. Heel down to earth in het hier en nu en in samenwerking met je ziel/spirit. 

Je leven op aarde heb je te leven in en met je fysieke lichaam als voertuig. Je lichaam heb je gekregen van je biologische ouders. Alles wat dat lichaam kan heb je grotendeels te danken aan al je voorouders. Zij zijn de bouwstenen van jouw lichaam en ! gedachtegoed.

Misschien ken je deze zin: ‘In den beginne was het woord en woord was bij god en het woord was god’. Taal heeft een enorme plek in onze manifestatie. Woorden gaan zelfs voor op het visuele bij herinneringen opslaan. 

Het familiegeweten onthoud alles. De ‘verborgen verhalen’ zijn opgeslagen in je DNA. Je krijgt alles uit je familiegeschiedenis mee en je hebt daar een plek in, in dat geheel van mensen. EN jij dient jouw verhaal daaraan toe te voegen. Dat is jouw werk hier op aarde. Om er jouw unieke eigen verhaal aan toe te voegen. Je hebt soms dus te ‘vechten’ met je demonen. Met de verhalen uit het verleden. Om jouw zielskwaliteiten daartegenover in te zetten. Ze dagen je uit. En dat is ook de bedoeling. Je kiest jouw plek in een familiesysteem, bij bepaalde ouders. (ik geloof dat dat op uitzonderingen na, het geval is op hoog niveau bekeken). En daar wil jij iets. Iets eigens. En dat is wat je te doen hebt. Soms zijn we door onze vorige levens en pijnstukken daaruit in dit leven op een plek beland waar we verstrikt zijn met iemand met een soortgelijke pijn. Zodat we het wel moeten aangaan. Want het is daar. Ga je weg van je plek, dan ben je niet gelukkig en dat drijft die zoektocht naar je eigen plek, daar voel je je het beste, met je eigen lot. 

Deze dingen zijn zo onbewust (vaak kennen we die verhalen niet van onze voorouders, of zijn ze allang dood of vergeten) en zo niet in de maatschappij verankert als iets waar we ons gewoon mee bezig mogen houden, dat het moeilijk voor ons te bevatten is, dat het zo werkt. En wat daar dan precies zit. Familieopstellingen maakt dat min of meer zichtbaar. Tastbaarder en vooral voelbaar. 

Belangrijk vind ik dat de problemen die iemand ondervind in zijn leven nooit komen door een of andere voorouder/persoon/ziel. Dat ze altijd iets met jezelf te maken hebben. Het is een ‘geschenk’ van die voorouder dat jij op jouw plek kan leren, ervaren en groeien in de thema’s die voor jou van belang zijn. Je neemt dus de volle 100% verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Jij koos om te gaan of je bent gevraagd om te gaan of je komt een oude belofte na. Om te incarneren op aarde. Je hebt ja gezegd en je hebt daar wat te doen. Hoe kort of lang je leven ook duurt. Het is een wisselwerking. 

Wat is mijn doelgroep? 

Ik richt mij voornamelijk op bewuste volwassen mensen vanaf 25 jaar die gezond leven en verder willen kijken en onderzoeken wat er in hen leeft. Voor enkelvoudige vragen bijvoorbeeld over 1 issue of iets waar je nu tegenaan loopt kan iedereen bij me terecht.

Wil je specifiek complex trauma behandelen of dieper liggende pijn met opstellingen, dan werk ik met mensen die vrij zijn van verslavingen (geen alcohol/drugs/rook/seksverslaving), vrij zijn van medicatie voor psychische problemen, geen plantmedicijnen gebruiken en die werk hebben of vrijwilligers werk doen of de zorg voor een kind dragen. Dus een stabiele basis hebben en het proces ook aankunnen en mee kunnen dragen zelf.

Dus voor de bewust en gezond levende mens die zijn lichaam lief heeft en aan zijn trauma’s wil en kan werken. Op deze wijze met mij, online.

Dit kies ik zo, omdat ik geen psycholoog of psychiater ben en dit werk doe op basis van eigen verantwoordelijkheid van mens tot mens. Zelf ben ik erg gevoelig. Ik wil niet langdurig afstemmen op mensen die gedrogeert zijn of een verslaving hebben, omwille van mijn eigen energie en welbevinden.

Ik ben er juist voor die doelgroep die overal buitenvalt in de reguliere zorg. En waar weinig echte passende hulp voor is.

Ik voel me erg krachtig wanneer ik mag werken met hardnekkige issues, pijnlijke gebeurtenissen uit de jeugd of situaties met verlies of rouw. 

Vroegkinderlijk trauma, dood, ongelukken, het niet kennen van de biologische ouders, broers/zussen die gemist worden of miskramen/abortussen/doodgeboren kindjes. Misbruik, incest, moord in de familie, oorlogsverleden van voorouders, gedragsproblemen bij kinderen, conflicten in het gezin. Dit kan allemaal heftige problematiek zijn. Ik kan daar met rust en afstand en heel veel empathie naar kijken, wat mij door mijn eigen levenservaring kenmerkt als opsteller. Waar anderen sneller geneigd zijn iets af te kappen, vanwege de heftigheid of complexiteit, blijf ik gewoon bij je en gaan we wel door als je dat wilt. Daarin onderscheid ik me van het gros van de opstellers, wat nu een heel hip gebeuren is geworden. Ik heb 16 jaar hier naartoe gewerkt om dit te kunnen doen, zuiver en invoelend. Dat is anders dan iemand die even een jaartje systemisch werk heeft geleerd. Ik ken ook geen opsteller bij wie ik met mijn eigen problematiek terecht kon en die mij zo wist te benaderen dat ik me er goed en veilig bij voelde. Ik ben dat gaan leren om op mezelf toe te kunnen passen. Zelfs bij de traumacoach opleiding kwam mijn opstelling niet volledig tot zijn recht, omdat het te heftig en precair voelde voor de opsteller (een vrouw die al jaren in het vak zat). Dat heeft mij doen besluiten dat ik het zelf aanga. En ook mijn eigen issues zelf opstel. Daar heb ik me in getraind, want ik wilde duidelijkheid over mijn eigen issues. Het is dan heel belangrijk om mezelf helemaal leeg te kunnen maken van oordelen of eigen gedachtes. En dat lukt mij dus als ik me daartoe zet. Ik werk dan ook graag met mensen die echt bereid zijn en gemotiveerd om dingen aan te gaan en aan te kijken in zichzelf. Ik kan je het inzicht mee verschaffen en naast je staan. Je zult zelf innerlijk ja moeten zeggen en de stappen zetten.

Een familieopstelling is niet iets voor zomaar even een keer tussendoor. Het zet vaak heel wat in beweging en dat heeft verwerkingstijd nodig. 

zie ‘Tarieven’ voor wat het kost.